torstai 2. elokuuta 2018

Kippis, meillä oli juhlat!

Juhlimme Pikkuveljen syntymäpäiviä helteisenä lauantaina meillä kotona. Samalla kertaa kilistimme myös perheemme entiselle opiskelijalle, eli minulle, joka sai opintonsa päätökseen kylläkin jo loppuvuodesta. Juhlat jäivät silloin syystä tai toisesta juhlimatta ja nyt korjasimme tilanteen.

Alkujuomana oli aikuisille kuohuvaa ja alkoholittomana vaihtoehtona raparperijuoma, joka sekoiteltiin raparperisiirapista ja kivennäisvedestä. Raparperijuoman väri on ihanan hempeä!


Juhlapöydän tarjoilut koostuivat jo aiemmin hyviksi havaituista herkuista ja pääsipä sekaan myös muutama uusikin tuttavuus. Tarjolle teimme lähes pelkästään kylmänä tarjottavia herkkuja, ainoa lämmin oli uudet perunat. Kaikki valmistettiin gluteenittomana ja laktoosittomana, lukuunottamatta juurileipää.


feta-pastasalaatti
vihreä salaatti
graavattu lohi
savustettu lohi
sillit
hirvilihapullat
mummonkurkut
tsatsiki
juurileipä
juustot

jäätelökioski

mansikkakakku






Lämpimänä päivänä juhlijoiden mieleen oli Tyttären järjestämä jäätelökioski. Jäätelökioskiin varattiin eri makuisia jäätelöitä, strösseleitä, marianne-muruja, vohveleita, karkkeja ja kastikkeita. Jokainen sai toivomansa jäätelöannoksen! Lopuista jäätelöistä ja strösseleistä selvän teki nopeaakin nopeampi rankkasade, joka pääsi yllättämään juhlijat.

Kiitos juhlaväelle, teitte päivästä upean!

Osa resepteistä löytyykin jo blogista ja lisäilen loputkin reseptit vähitellen tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.