perjantai 3. elokuuta 2018

Mustaherukanlehtikääryleet

Tässä mainio kotimainen versio viininlehtikääryleistä. Kääryleet täytettiin meidän juhliin  jauhelihalla mutta perinteinen riisiseoskin käy näihin kääryleisiin hyvin. Kääryleiden valmistus vaatii pientä näpertelyä mutta se ei ole ollenkaan vaikeaa. Ja plussaa kotimaisista mustaherukanlehdistä, ne sopivat kesäisiin juhliin hienosti! Alkuperäiseen ohjeeseen kuului korianteri mutta minä jätin sen pois ja korvasin nipulla sekalaisia tuoreita yrttejä.



Me tarjosimme kääryleiden kanssa tsatsikia ja uskoisin että mikä tahansa herkullinen, jogurttipohjainen kastike sopii näiden herkkujen kanssa.

Resepti on Satu Koiviston Gastronaatti 2 keittokirjasta.

Mustaherukanlehtikääryleet
30 isoa mustaherukanlehteä
2 valkosipulinkynttä
1 kesäsipulinvarsi
1 tuore punainen chili
1 dl tuoreita yrttejä (basilikaa, timjamia, 
rosmariinia, lipstikkaa, korianteria, minttua)
2 tl jeeraa
1 tl suolaa
400 g naudan jauhelihaa

Huuhtele mustaherukanlehdet huolellisesti ja leikkaa kova lehtikanta pois lehden reunan tasalta. Keitä lehtiä isossa kattilassa muutama minuutti ja kaada siivilään. Laske päälle kylmää vettä ja valuta lehdet.

Valmista täyte. Hienonna valkosipulinkynnet, sipulinvarsi, chili ja yrtit. Lisää sekaan jauheliha, jeera ja suola ja sekoita massa tasaiseksi.

Täytä lehdet muotoilemalla taikinasta peukalon paksuinen pötkylä, laita se avatun lehden keskelle ja kääri lehden reunat lihan yli paketiksi. Ensin alareuna, sitten sivut ja lopuksi koko lehti rullalle. Laita valmiit kääryleet tiiviisti uunivuokaan. Kypsennä kääryleitä 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kääryleet voi kääntää vartin paistamisen jälkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.