lauantai 28. heinäkuuta 2018

Viikonloppu Helsingissä ja huikea Gaijin!

Tuossa viime viikolla kävi sillä tavoin hassusti, että huomasimme Päämaistajan kanssa lastemme olevan ripoteltu pitkin Suomea Mummulaan ja Nonnalaan. Katsahdimme toisiamme ja samalla sekunnilla Päämaistaja varasi hotellihuoneen Helsingistä sekä pöydän Gaijinista. Tavoitteena reissulla oli Gaijinin jo aiemmin herkulliseksi todetun maistelumenun lisäksi tallustella kesäisessä Helsingissä ja poiketa lasilliselle tai parille mukaviin paikkoihin!

Tavoitteet toteutuivat ja vähän ylikin! Sää oli ihana, kesäinen Helsinki kaunis ja seura mitä parhainta! Helsinkiin saavuimme sopivasti hieman ennen lounasaikaa ja kävelimme meren äärelle kauniiseen Cafe Ursulaan. Lounaaksi valitsimme helteiseen päivään kevyet salaatit ja ne haarukoimme aurinkoisella terassilla ihaillen kaunista merinäköalaa.




Illalliselle siirryimme Gaijiniin. Valitsimme yhdeksän ruokalajin maistelumenun ja olimme oikein tyytyväisiä valintaamme.

Gaijinissa, jos jossain, kannattaa valita alkuun
drinkkilistalta mieluinen drinkki 


GREEN SHELL MUSSEL & MANDARIN & SZECHUAN
Vihersimpukka, Szechuan-pippurilla maustettu
mandariinidressing ja taimenenemätiä

BEEF TARTAR, YUZU & SHISO
Yuzu-soijalla maustettu härkätartar shisolehdellä, yuzumajoneesia

CRAB & FURIKAKE RICE "NIGIRI"
Rapua, rapeaa furikakeriisiä, tobikodressing,
misomajoneesia ja lentokalanmätiä
SASHIMI TASTING
Sashimilajitelma, mätiä, wasabi-yuzudressing,
wakamea ja wasabimajoneesia

ROASTED SAIKYO MISO SALMON &WASABI-DASHI
Saikyo-misolla marinoitua paistettua lohta, parsaa,
edamame-hernepyrettä ja wasabi-dashiemulsio

BABY BACK PORK RIBS
Possun ribsejä, soija-mirin karamellia, togarashia ja Red Dragon dressing

SEARED SCALLOP "SHISO-CHIMICHURRI"
Paistettua kampasimpukkaa, shiso-chimichurria,
ruskistettua voita, avokadoa ja merileväkaviaaria.

CRISPY CHICKEN "KATSU"
Rapeaksi paistettua, paneroitua kanaa, salaatinlehtiä, japanilaisia pikkeleitä,
misomajoneesia, seesamidressing ja chilidressing

Menulla suositellut viinit olivat lähes kokonaan japanilaisia viinejä,
ja näin ollen ainakin meille uusia tuttavuuksia.

HARU "OKINAWA"
Mansikka-veriappelsiinisorbettia, raparperia, mansikkaa,
höyrytettyä mantelikakkua ja Umeshu-anglaise
Kaikki oli niin herkullista ja ribsien kanssa tarjottu karamellinen kastike lähes nuoltiin tarjoiluastiasta viimeistä pisaraa myöten.

Cripsy chicken Katsussa rapeaa broileria, maukkaita japanilaisia pikkeleitä ja kastikkeita käärittiin salaatin- ja shisolehden sisään. Kokonaisuus oli oikein onnistunut ja syöminen mukavaa näpertelyä. Annoksessa mukana oleva kimchi eli hapatetttu kiinankaali, menee varmasti kokeiluun kotonakin.

Maistelumenu oli raikas kokonaisuus, joka yhdisti taitavasti herkullisia Japanin ja Korean makuja. Poistuimme Gaijinista tyytyväisinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.