torstai 20. syyskuuta 2018

Uuniomenahillo

Tiesitkö, että omenoiden hilloaminen tapahtuu siten, että laitat omenat ja sokerin isoon kattilaan, kattilan uuniin ja köllöttelet sohvalla pari kolme tuntia? Uunissa hilloon kehittyy ihana, suorastaan toffeemainen maku ja kiehuvaa hilloa ei tarvitse sekoitella hellan vieressä. Keittiö tuoksuu hilloamisen jälkeen joululta, sillä lisäsin kattilaan ison lusikallisen kanelia. Varmista, että kattila kansineen kestää uunin ja on tarpeeksi suuri, sillä omenat saattavat kuohua vähän kypsyessään.


Uuniomenahilloon omppuja ei tarvitse välttämättä edes kuoria, riittää kun peset omenat, lohkot neljään osaan ja poistat siemenkodat. Sokerin määrä riippuu omenoiden makeudesta, omat omppuni eivät olleet kovin kirpeitä, joten reilu puolisen kiloa sokeria riitti hyvin. Kirpeisiin omenoihin sokeria voi laittaa huoletta puolet omenoiden määrästä. Ja jos kovin kitsastelet sokerin kanssa, hillo täytyy pakastaa, sillä sokeri vaikuttaa hillon säilyvyyteen.

Uuniomenahillo

2 kg omenoita
600 g hillosokeria
1 rkl kanelia

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Pese omenat, pilko neljään osaan ja poista siemenkodat. Laita uuninkestävään kattilaan omenalohkot, hillosokeri ja kaneli. Sekoita, laita kansi päälle ja siirrä kattila uuniin. Kypsennä pari kolme tuntia ja sekoittele pari kertaa kypsymisen aikana. Kun omenat ovat pehmenneet ja irtoava neste on hivenen karamellisoitunut ota kattila uunista ja soseuta hillo sauvasekoittimella. Purkita hillo keitettyihin, kuumiin lasipurkkeihin, sulje kannet tiiviisti ja jäähdytä hyvin. Säilytä hillopurkit jääkaapissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.