sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Aivan kuin olisi jo vähän syksyä ilmassa

Ja syksyä myös keittiössä. Ruoanvalmistus ja syöminen on siirretty sisätiloihin ja nyt kun uunia voi taas pitää päällä, paahdetut juurekset ovat palanneet ruokapöytäämme. Niitä napsimme lisäkkeenä ja välillä ihan sellaisenaan, aiolin kanssa.

Meillä on jonkin verran vielä riistaa pakkasessa edelliseltä syksyltä ja nyt viimeistään on aika herkutella pakkanen tyhjäksi. Viikolla kiiri nimittäin viesti Lapista asti, että riistaa olisi jälleen kohta saatavilla.

Peuranfileen lisäkkeenä oli juuresten lisäksi myös suppilovahverorisottoa. Risotto tehtiin kuivatuista suppilovahveroista ja sekaan sekoittelin reilun kimpaleen parmesania raastettuna.


Suppilovahverorisotto kuivatuista sienistä

pieni kourallinen kuivattuja suppilovahveroita 
vettä sienten liottamiseen

Murustele sieniä vähän kädessä ja laita pieneen kulhoon. Kaada päälle vettä, pari desiä riittää. Anna sienten liota vedessä noin tunti. Siivilöi sienet ja säästä liotusvesi.

2 dl risottoriisiä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerin varsi
öljyä kuullottamiseen
1 dl kuivaa valkoviiniä
kuumaa kasvislientä
2 dl raastettua parmesania
1 dl kuohukermaa
suolaa 

Hienonna sipulit ja varsisellerinvarsi. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita ja selleriä hetki. Kaada sekaan risottoriisi ja jatka kuullottamista. Lisää liotetut sienet, sekoittele ja lisää sienten liotusvesi. Anna kiehahtaa ja lisää viini. Kuumenna, kunnes neste on kiehunut ja lisää tämän jälkeen kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Jatka lisäämistä kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa menee noin 15 minuuttia. Maistele välillä, ettei riisi kypsy liikaa. Sekoita lopuksi joukkoon kerma ja raastettu parmesanjuusto. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.