lauantai 15. syyskuuta 2018

Omenapiirakka

Pidämme kovasti erilaisista omenapiirakoista ja paistoksista. Viime aikoina olen tehnyt piirakkataikinan korvaamalla osan jauhoista mantelijauhoilla ja nyt kokeilin laittaa sekaan myös turkkilaista jogurttia. Mainiota makua saa myös korvaamalla osan sokerista tummalla sokerilla.

Piirakkataikinaan tulee kardemummaa mutta jos et pidä siitä kuten esimerkiksi isäni, sen voi jättää aivan hyvin pois. "Ketunmyrkkyä" hän sanoo ja syö pullansa ja piirakkansa ilman kardemummaa. Kardemumman voi korvata vaikka ripauksella kanelia.


Tästä piirakasta tulee ehkä ennemmin omenakakku, varsinkin kun paistan sen pienehkössä vuoassa, oman vuokani koko on noin 20 cm x 28 cm.

Omppupiirakka
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa tai kanelia
1,5 dl turkkilaista jogurttia

pinnalle
1 dl turkkilaista jogurttia
1 l omenalohkoja
1 rkl sokeria
1 tl kanelia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita erillisessä kulhossa vehnä- ja mantelijauho, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi turkkilainen jogurtti ja sekoita. Levitä taikina vuokaan.

Pese ja halutessasi kuori omenat ja lohko ne viipaleiksi. Levitä ohut kerros jogurttia piirakkapohjan päälle ja omenaviipaleet tiiviisti jogurtin päälle. Ripottele kaneli ja sokeri omppujen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.