sunnuntai 12. elokuuta 2018

Raparperihillo

Olen ollut kovin laiska säilömään yhtikäs mitään. Yksi syy siihen on ollut yksinkertaisesti tilanpuute. Pakkastila on rajallinen ja jääkaapin tilanne on vielä sitäkin huonompi. Kovin montaa hillopurkkia ei hyllyille vaan kerta kaikkiaan mahdu. Olen myös ollut siinä luulossa, että jos kerran säilötään jotain, niin sitä säilötään sitten purkkitolkulla.

Raparperipuskamme työntää vartta edelleen tiiviiseen tahtiin ja piirakoita on tänä kesänä tehty jo useampia. Mietiskelin, että mitähän raparperista seuraavaksi keksisi, ja selailin reseptejä. Löysin useita hilloreseptejä, ja päätin kokeilla! Päädyin Maku-lehden reseptiin, ja sillä reseptillä tuli oikein mainiota hilloa ja määräkin oli meille juuri sopiva. Käytin hilloa juhlissamme mansikkakakun täytteenä.



Raparperihillo 
10 dl raparperia paloiteltuna ja kuorittuna
1/4 dl vettä
3 dl hillosokeria

Laita kattilaan kuoritut ja pilkotut raparperit ja lisää vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisäile hillosokeria vähitellen, samalla sekoittaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja hauduta reilun vartin verran välillä sekoittaen. Jäähdytä hilloa noin 20 minuuttia välillä vähn hämmentäen ja tölkitä puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.