keskiviikko 8. elokuuta 2018

Linssi-porkkananugetit

Kaipasin kesäjuhliimme lihapullien lisäksi vielä jotain naposteltavaa, joka maistuisi niin aikuisille kuin lapsillekin. Selailin keittokirjoja ja löysin Gastronaatti 2 kirjasta porkkananugettien ohjeen. Ne olivatkin oivaa juhlatarjottavaa sillä nugetit pystyi valmistamaan hyvin edellisenä päivänä ja tarjoamaan kylmänä. Nugettien kanssa sopii tsatsiki, joka meillä oli juhlapöydässä, tai sitten sitruunainen jogurttipohjainen kastike.


Linssi-porkkananugetit
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
2 valkosipulinkynttä
vettä keittämiseen
1 1/2 dl porkkanasosetta (pari keskikokoista porkkanaa)
1 kananmuna
1/2 dl mielihyvä-perunahiutaleita (tai 1/2 dl korppujauhoja)
2 dl juustoraastetta
1 tl jeeraa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
pinnalle seesaminsiemeniä

Huuhtele linssit ja laita ne kattilaan veden ja hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa. Keitä puolisen tuntia, niin että linssit hajoavat. Kaada linssit siivilään.
Sekoita jäähtyneet linssit, porkkanasose, kananmuna, perunahiutale, juustoraaste, jeera, suola ja pippuri tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin noin tunniksi.
Muotoile kahden lusikan avulla taikinasta nugetteja ja pyöräytä ne seesaminsiemenissä. Laita nugetit pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa puoli tuntia. Käännä nugetit 20 minuutin paistamisen jäkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.