Ja jos kuitenkin olen tilanteessa, jossa menen iltapäivällä nälkäisenä kauppaan, ilman pienintäkään ajatusta valmistettavasta ruokalajista, ratkaisen asian niin, että sinä kyseisenä päivänä syödään pakastepitsaa ja valmistelen illalla aterian seuraavalle päivälle.
Tällä kertaa turvauduimme pakastimen antimiin lihapullien muodossa. Silloin kun meillä pyöritellään lihapullia, niitä tehdään samalla vaivalla vähintään parin kilon jauhelihaköntistä. Pakastan lihapullat ja kas, kun keittää nopeasti kastikkeen tomaattimurskasta ja sipulista sekä keittää kattilallisen spagettia, on päivällinen jo lähes valmis. Lihapullat laitan suoraan pakastimesta tomaattikastikkeen sekaan sulamaan ja samalla kastike hautuu kypsäksi.
Silppua sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja pippuri. Kiehauta, lisää kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna lihapullien sulaa lempeästi kiehuvassa kastikkeessa. Hauduttele ainakin vartin verran ja lisää lopuksi silputtu basilika. Tarjoile spagetin kera.
Lihapullaspagetti
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl tummaa sokeria
suolaa ja pippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa
Silppua sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja pippuri. Kiehauta, lisää kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna lihapullien sulaa lempeästi kiehuvassa kastikkeessa. Hauduttele ainakin vartin verran ja lisää lopuksi silputtu basilika. Tarjoile spagetin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.