tiistai 28. elokuuta 2018

Arkipasta

Ihanan ja lämpöisen kesän jälkeen tuli sittenkin taas aika, jota arjeksi kutsutaan. Koululaiset tarvitsevat päivällisensä ja aikuiset lounaseväänsä. Olen huomannut, että arkiruoanlaitto onnistuu hyvin, mikäli käytän osan viikonlopusta seuraavan viikon aterioiden suunnitteluun ja valmisteluun. Silloin en ole koskaan arkipäivisin klo 17 miettimässä, että mitä ihmettä valmistaisin päivälliseksi vaan kaapista löytyy aina jotain vähän valmisteltua ruokaa.

Ja jos kuitenkin olen tilanteessa, jossa menen iltapäivällä nälkäisenä kauppaan, ilman pienintäkään ajatusta valmistettavasta ruokalajista, ratkaisen asian niin, että sinä kyseisenä päivänä syödään pakastepitsaa ja valmistelen illalla aterian seuraavalle päivälle. 

Tällä kertaa turvauduimme pakastimen antimiin lihapullien muodossa. Silloin kun meillä pyöritellään lihapullia, niitä tehdään samalla vaivalla vähintään parin kilon jauhelihaköntistä. Pakastan lihapullat ja kas, kun keittää nopeasti kastikkeen tomaattimurskasta ja sipulista sekä keittää kattilallisen spagettia, on päivällinen jo lähes valmis. Lihapullat laitan suoraan pakastimesta tomaattikastikkeen sekaan sulamaan ja samalla kastike hautuu kypsäksi.


Lihapullaspagetti
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
2 tlk tomaattimurskaa
1 tl tummaa sokeria
suolaa ja pippuria myllystä
kourallinen tuoretta basilikaa

Silppua sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää tomaattimurska, sokeri, suola ja pippuri. Kiehauta, lisää kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna lihapullien sulaa lempeästi kiehuvassa kastikkeessa. Hauduttele ainakin vartin verran ja lisää lopuksi silputtu basilika. Tarjoile spagetin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.