lauantai 21. heinäkuuta 2018

Yrttimaustevoi

Yrttipuskat työntävät satoa ja upotinkin osan siitä yrttimaustevoihin. Maustevoin voi maustaa aivan oman mielen mukaan ja tällä kertaa meidän maustevoihin silputtiin basilikaa, timjamia, ruohosipulia, rosmariinia ja pari salvianlehteä. Lisäksi hienonsin mukaan vielä yhden valkosipulinkynnen. Sekaan sopisi hyvin vielä vaikka silputtu chili tai vähän raastettua sitruunankuuorta.

Maustevoi syntyy nopeasti ja sen voi oikein mainiosti pakastaa myöhempää tarvetta varten. Jäisestä maustevoitangosta saa hyvin leikattua muutaman viipaleen lihan, kalan tai broilerin päälle. Ja olenpa joskus sekoittanut maustevoiviipaleen keitetyn pastan sekaan, maukkaaksi kastikkeeksi!



Yrttimaustevoi

200 g voita
2-3 oksaa timjamia
3 oksaa basilikaa
pieni nippu ruohosipulia
oksa rosmariinia 
1-2 lehteä salviaa
ripaus suolaa

Anna voin pehmetä hieman huoneenlämmössä. Hienonna yrtit silpuksi. Yrttien määrää ja yrttilaatuja  voi vaihdella toki vaihdella saatavuuden ja omien mieltymysten mukaan. Sekoita pehmeä voi, yrtit ja suola tasaiseksi tahnaksi. Muotoile tahnasta voipaperin päällä kaksi tankoa ja kääri tiiviisti paperiin. Laita kääröt pakkaseen ja siivuta tarpeen mukaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.