Maustevoi syntyy nopeasti ja sen voi oikein mainiosti pakastaa myöhempää tarvetta varten. Jäisestä maustevoitangosta saa hyvin leikattua muutaman viipaleen lihan, kalan tai broilerin päälle. Ja olenpa joskus sekoittanut maustevoiviipaleen keitetyn pastan sekaan, maukkaaksi kastikkeeksi!
Yrttimaustevoi
200 g voita
2-3 oksaa timjamia
3 oksaa basilikaa
pieni nippu ruohosipulia
oksa rosmariinia
1-2 lehteä salviaa
ripaus suolaa
Anna voin pehmetä hieman huoneenlämmössä. Hienonna yrtit silpuksi. Yrttien määrää ja yrttilaatuja voi vaihdella toki vaihdella saatavuuden ja omien mieltymysten mukaan. Sekoita pehmeä voi, yrtit ja suola tasaiseksi tahnaksi. Muotoile tahnasta voipaperin päällä kaksi tankoa ja kääri tiiviisti paperiin. Laita kääröt pakkaseen ja siivuta tarpeen mukaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.