Juuston kanssa keitin kattilallisen uusia perunoita ja lisäksi söimme kylmäsavustettua lohta, ilmakuivattua kinkkua, salamia ja vihanneksia. Ota sulaa juustoa lusikalla uusien perunoiden päälle ja herkuttele! Me ahmatit pistelimme Päämaistajan kanssa koko juuston kaksin!
Sinisen talon keittiössä valmistetaan ruokaa, syödään yhdessä, nauretaan, iloitaan, vietetään tavallista arkea, juhlitaan ja tavataan ystäviä. Tervetuloa meille!
keskiviikko 18. heinäkuuta 2018
Mainio Metsuri-juusto
Oijoi, mitä herkkuja löysin kesälomareissulla kaupasta. Satakuntalaisen Herkkujuustolan juustoja oli paikallisen kaupan juustohylly täynnä! Olen maistellut Herkkujuustolan juustoja useasti mm. messuilla mutta valitettavasti tuotteita ei myydä kotipaikkakunnallamme. Tartuin heti tilaisuuteen valmistaa mainiota Metsuri-punahomejuustoa uusien perunoiden ja muiden lisukkeiden kanssa. Metsuri-juusto laitetaan uunivuokaan ja juustoon tehdään veitsellä muutama viilto. Juustossa olevan puukiekon voi jättää juuston ympärille. Laita juusto 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, juusto sulaa ihanaksi, valuvan pehmeäksi herkuksi! Jos et saa käsiisi Metsuri-juustoa, uskoisin, että valkohomejuustokiekko sopii tähän tarkoitukseen myös aivan hyvin.
Juuston kanssa keitin kattilallisen uusia perunoita ja lisäksi söimme kylmäsavustettua lohta, ilmakuivattua kinkkua, salamia ja vihanneksia. Ota sulaa juustoa lusikalla uusien perunoiden päälle ja herkuttele! Me ahmatit pistelimme Päämaistajan kanssa koko juuston kaksin!
Herkkujuustolan edustaja muuten vinkkasi, että viipaloidun juuston voi laittaa kypsien perunoiden päälle (vesi kaadettu pois), perunakattilan kannen kiinni hetkeksi ja juusto sulaa ihanaksi kastikkeeksi perunoiden päälle. Tämä otetaan testiin ehdottomasti kun onnistun saamaan tätä herkkua seuraavan kerran.
Juuston kanssa keitin kattilallisen uusia perunoita ja lisäksi söimme kylmäsavustettua lohta, ilmakuivattua kinkkua, salamia ja vihanneksia. Ota sulaa juustoa lusikalla uusien perunoiden päälle ja herkuttele! Me ahmatit pistelimme Päämaistajan kanssa koko juuston kaksin!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.