perjantai 13. heinäkuuta 2018

Yrtit talteen

Istutan kesällä ruukkuihin erilaisia yrttejä ja ne kasvavat lämpimällä terassillamme valtaviksi puskiksi. Kesän mittaan harventelen ja latvon yrttejä ja tämä saa ne kasvamaan entistä reippaammin. Oa yrteistä päätyy suoraan ruoanvalmistukseen mutta varsinkin latvoessa, yrttejä leikataan kerralla isompi määrä. Silloin laitan yrtit astiaan, reilusti öljyä perään ja surautan massan sauvasekoittimella tahnaksi. Jos tahnaa tulee runsaasti, sen voi laittaa jääpalamuotteihin ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Saman käsittelyn saa myös talvella ostetut ruukkuyrtit, koska yhdestä ruukusta jäisi ainakin meillä yleensä osa hukkaan. Rosmariinia, persiljaa ja tilliä olen pakastanut myös ilman öljyä. Silppuan yrtit hienoksi silpuksi ja pakastan pienissä rasioissa.


Tällä kertaa etätyöläisen lounas koostui pastasta, jonka sekaan lorauttelin vähän edellispäivänä tehtyä yrttiöljyä ja raastettua parmesania.


Kesän mittaan ja viimeistään syksyn tullen, saksin loput yrtit ja kuivatan ne. Nyt kuivumassa on jo timjamia, minttua ja rosmariinia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.