maanantai 28. toukokuuta 2018

Suloiset pikkupaprikat

Ihanat ja helpot pikkuiset paprikat valmistuvat nopeasti, ja näillä herkuilla voikin aloittaa maukkaan aterian valmistuksen. Paprikat eivät tarvitse muuta kuin öljylorauksen ennen kypsennystä ja runsaahkon suolan kypsennyksen jälkeen. Kippaa paprikat kuumalla pannulle tai grillaa niin, että paprikan kuori vähän ruskistuu ja jopa pikkuisen mustuu! Pikkupaprikat ovat mielestäni herkullisimmillaan, kun ne nautiskellaan muun ruoanvalmistuksen lomassa, ja näillä taklaat nopeasti pahimman nälän.

Ainakin täällä Hämeessä pikku paprikoita on oikein hyvin saatavilla eikä hintakaan tällä herkulla juuri päätä huimaa. Nämä herkut ovat kotoisin Espanjasta ja jännitystä elämään tuo se, että joka kymmenes paprika on maultaan tulinen! Meille ei kylläkään ole osunut vielä yhtään tulista tapausta vaan olemme päässeet herkuttelemaan ihanan makeilla pikku paprikoilla.

Pimientos de Padrón
öljyä
pussillinen tai pari Padrón-paprikoita
sormisuolaa

Pyörittele pestyt pikkupaprikat öljyssä ja paista erittäin kuumalla pannulla tai grillissä muutama minuutti välillä paprikoita pyöritellen. Paprikat saavat väriä ja pehmenevät maukkaaksi. Ripottele päälle suolaa, ota paprikan kannasta kiinni ja haukkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.