Totta puhuen, olen melkoinen amatööri kun puhutaan villivihannesten käyttämisestä ruoanvalmistuksessa. Päättelin, että nokkonen on melko varma valinta ja tunnistan sen taatusti! Ja koska letut uppoavat perheessämme kaikille, aloitin nokkosruokien valmistuksen nokkosletuista. Jalona tavoitteena on laajentaa villivihannesten käyttöä ja tämä on hyvä aloitus sille tielle.
Tämä luonnon oma superfood sisältää reilusti rautaa ja C-vitamiinia. Nokkosta voi kerätä läpi kesän, kunhan valitsee pieniä lehtiä sillä isot lehdet saattavat maistua vähän kitkerälle. Ryöpättyä nokkosta voi mainiosti pakastaa pienissä erissä tai kuivattaa nippuina.
Nokkosletut
n. 2 dl ryöpättyjä nokkosia (1 litra nokkosia)
5 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sulatettua voita
voita paistamiseen
Hienonna ryöpätyt nokkoset. Sekoita keskenään maito, kananmunat, suola, jauhot, sulatettu voi ja nokkoset. Anna turvota puolisen tuntia ja paista letut voissa lettupannulla. Herkuttele puolukkasurvoksen kanssa tai ihan sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.