Tyrnihyytelöity valkosuklaatorttu on ollut aikoinaan, nyt jo historiaan siirtyneen, ravintola Kanavarannan ruokalistalla. Ohje on keittokirjasta Muikkutortusta riekonrintaan.
Tyrnihyytelöity valkosuklaatorttu
Valmista ensin tyrnihyytelö:
1 dl tyrnimehua
2 liivatelehteä
0,5 dl vettä
60 g sokeria
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita mehu, vesi ja sokeri keskenään, kuumenna ja lisää seokseen liotettu liivate. Kaada liemi vuokaan (halkaisija noin 24 cm) ja anna hyytyä kylmässä.
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
3 tl rommia
3 tl sitruslikööriä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Vispaa kermaa vaahdoksi ja kananmunat vaaleaksi, pehmeäksi vaahdoksi. Purista liivatteista vesi pois ja laita ne pieneen kattilaan yhdessä alkoholien kanssa. Kuumenna, kunnes liivate sulaa.
Sekoita kananmunavaahto varovasti sulaan suklaaseen, lisää liivate-alkoholiliemi ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä varovasti nostellen kermavaahto. Kaada massa vuokaan tyrnihyytelön päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.
Irrota hyytyneen tortun reunat varovasti veitsellä, kasta pohja hetkeksi lämpimään veteen ja kumoa tottu tarjoiluvadille. Halutessasi tortun voi koristella mutta me pidämme tästä sellaisenaan.
Näyttää todella herkulliselta! :)
VastaaPoistaKiitos! Tyrnimehulla saa kyllä upean värisen hyytelön.
Poista