sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Tyrni-valkosuklaatorttu

Tämä torttu on kaunis kuin kevätaurinko! Makukin on vallan hurmaava, joten torttu on oiva valinta pääsiäispöytään. Tämä tyrnihyytelöity valkosuklaatorttu on pehmeä kuin pilvenhattara ja kauniin tyrnihyytelön vuoksi muita koristeitakaan ei tarvita. Jos leikkaat vieraille palaset lautaselle valmiiksi, kastele veitsi ensin lämpimään veteen, niin saat siistejä paloja.

Tyrnihyytelöity valkosuklaatorttu on ollut aikoinaan, nyt jo historiaan siirtyneen, ravintola Kanavarannan ruokalistalla. Ohje on keittokirjasta Muikkutortusta riekonrintaan.

Tyrnihyytelöity valkosuklaatorttu
Valmista ensin tyrnihyytelö:
1 dl tyrnimehua
2 liivatelehteä
0,5 dl vettä
60 g sokeria

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita mehu, vesi ja sokeri keskenään, kuumenna ja lisää seokseen liotettu liivate. Kaada liemi vuokaan (halkaisija noin 24 cm) ja anna hyytyä kylmässä.
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
3 tl rommia
3 tl sitruslikööriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Vispaa kermaa vaahdoksi ja kananmunat vaaleaksi, pehmeäksi vaahdoksi. Purista liivatteista vesi pois ja laita ne pieneen kattilaan yhdessä alkoholien kanssa. Kuumenna, kunnes liivate sulaa.

Sekoita kananmunavaahto varovasti sulaan suklaaseen, lisää liivate-alkoholiliemi ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä varovasti nostellen kermavaahto. Kaada massa vuokaan tyrnihyytelön päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.

Irrota hyytyneen tortun reunat varovasti veitsellä, kasta pohja hetkeksi lämpimään veteen ja kumoa tottu tarjoiluvadille. Halutessasi tortun voi koristella mutta me pidämme tästä sellaisenaan.


2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.