torstai 29. maaliskuuta 2018

Naposteltavaa kuohuvan kaveriksi

Kun meille tulee vieraita, tarjoan mielelläni kuohuviinin kaveriksi jotain pientä naposteltavaa ennen varsinaista illallista. Tarjolla voi olla paahdettuja manteleita, jotain hyvää juustoa, bruschetta-leipäsiä tai kesällä mansikoita. Nappasin viime viikolla Sillä Sipulin blogista aivan herkullisen vuohenjuusto-sipulihillokeleipästen ohjeen ja testasimme tätä Päämaistajan kanssa viikonloppuna. Ah mikä makuelämys, sopivasti suolaista sekä makeaa ja kaikki maut korostivat toisiaan juuri sopivasti!
Sipulihilloke
2 punasipulia
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl vettä
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl sokeria

Kuori sipulit, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynsi. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduttele miedolla lämmöllä vartin verran ja jäähdytä. Sipulihilloketta jäi leipästen jälkeen hieman yli ja loppuhilloke herkuteltiin peuranfileen lisäkkeenä myöhemmin illalla.

Vuohenjuusto-sipulihillokeleipäset Sillä Sipuleiden ohjeella
vaaleaa leipää, me käytimme kaupan 
paistopisteeltä ostettua patonkia
tanko vuohenjuustoa
paketti parmankinkkua
sipulihilloketta

Viipaloi patonki ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja paahda uunissa grillivastusten alla, niin että juusto vähän sulaa ja saa väriä. Laita patonkiviipaleiden päälle pieni palanen parmankinkkua, vuohenjuustokiekko ja lopuksi vähän sipulihilloketta. Jos vuohenjuusto ei maistu, niin uskoisin, että myös uunissa paahdettu fetajuusto saattaisi toimia.
Yritin ensin paistaa juustokiekkoja pannulla ja väriä ei tullut yhtään mutta juusto kyllä suli.
Paniikissa lykkäsin kiekot uuniin grillivastusten alle,
 ja osa ehti saada vähän väriä ja osa ei. Mutta onneksemme maku oli kuitenkin hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.