sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

On tätä jo odotettukin, parsa-aika on täällä!

No nyt, vihdoinkin! Palasin kaupasta muutaman tuoreen, napakan ja vehreän parsanipun kanssa. Tämä jos joku on aivan varma kevään merkki! Innostuin tästä niin kovin, että meillä syötiin keitettyä parsaa lisukkeineen alkuruokana sekä lauantaina että sunnuntaina.

Parsaa, hollandasekastiketta, ilmakuivattua kinkkua ja parmesanlastuja
Pidän oikein kovasti parsan kanssa hollandaise-kastikkeesta. Sitä onkin meillä vatkattu vesihauteessa kastike jos toinenkin (välillä hyvällä ja välillä vähemmän hyvällä menestyksellä) kunnes muutama vuosi sitten Glorian ruoka & viinilehdestä löysimme pikahollandaisen. Aloitimme testauksen vähän epäilevin mielin mutta turhaan. Siitä lähtien ainoa hollandaise jota meillä on tehty, on pikahollandaise. Maku on täyteläisen kirpeän voinen ja koostumus juuri täydellinen. 


Pikahollandaise
115 g voita
2 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1/2 tl suolaa

Sulata voi niin, että se kiehahtaa hivenen. Laita keltuaiset, sitruunanmehu, vesi ja suola kapeaan korkean astiaan. Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kaada kuuma voisula sekaan ohuena nauhana samalla sekoitinta nostaen. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunanmehua tai suolaa.


Meillä oli parsan kanssa tarjolla uppomunia. Meillä parhaimmat uppomunat valmistaa Tytär ja hän valmisti meille täydelliset uppomunat, jälleen kerran! Tytär on oppinut uppomunien valmistuksen muutamia vuosia sitten lomareissulla isältäni. Lisäksi parsan kanssa tarjolla oli ilmakuivattua kinkkua, parmesanlastuja ja seuraavana päivänä vielä kylmäsavustettua lohta.

Parsaa, hollandaise-kastiketta ja täydellinen uppomuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.