keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Myöhästynyt karitsa

Koska pääsiäisenä valmistettiin riistaa päätimme tehdä heti pääsiäisen jälkeen karitsaa, josta koko perheemme pitää kovasti. Lähdimme kauppaa karitsankareen toivossa mutta sitä ei löytynyt. Onneksemme Paikallinen Valinta myi karitsan paahtopaisteja varsin edukkaaseen hintaan, ja tartuimme ahnaasti tähän tarjoukseen. Paistit kaipasivat toki kastikkeen. Kaivoin pakkasesta karitsan potkien haudutuksesta jääneen liemen ja keitin sitä hetken kasaan punaviinin kanssa. Ja näin oli mainio kastike valmis!

Paahtopaistit pääsivät kylpemään valkosipulin-, punaviinin- ja sitruunanhuuruiseen marinadiin aimo toviksi.


Marinadi karitsan paahtopaistille
4 karitsan paahtopaistia
5 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
tuoretta silputtua rosmariinia ja timjamia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl rypsiöljÿä
2 dl punaviiniä
suolaa ja mustapippuria
voita paistamiseen

Viipaloi valkosipuli ja chili. Raasta sitruunankuoren keltainen osa ja purista mehu. Lisää silputut yrtit, öljy, punaviini, suola ja pippuri. Laita paahtopaistit marinadiin ainakin kolmeksi tunniksi.
Paista lihoihin väri pannulla ja laita paistit uuniin 150 asteeseen. Kypsennä kunnes sisälämpötila on 58 astetta ja laita paahtopaistit folioon ainakin vartiksi.


Syömään! Paahtopaistien kanssa tarjottiin uunijuureksia.

Kiitos ja nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.