Katkarapuwokki
Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
1 lime
iso pala inkivääriä
1 chilipalko
1/2 dl soijakastiketta
3 rkl kalakastiketta
Wokki:
öljyä esim. sesamöljy sopii
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1 chilipalko
2 paprikaa
1 porkkana
1 lime
tuoretta korianteria ja kevätsipulin vartta
nuudeleita, käytin kaksi pussia munanuudelia
soijaa, kalakastiketta ja chilikastiketta maun mukaan.
Marinoi ravut: purista limen mehu ja lisää sekaan hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettu inkivääri, chili, soija ja kalakastike. Sekoita ja lisää katkaravut, anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
Laita nuudelivesi kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Suikaloi paprikat ja porkkana. Kuumenna öljy wokissa ja kuullota sipulit, inkivääri ja chili, lisää paprikat ja porkkana. Kun porkkanat ovat kypsiä, siirrä seos wokkipannun reunoille ja laita katkaravut pannun keskelle. Kuumenna nopeasti, lisää limen mehu ja silputtu korianteri. Lisää kypsä nuudeli ja sekoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.