maanantai 23. huhtikuuta 2018

Katkarapuwokki

Onko ihanampaa, helpompaa ja maistuvampaa ruokaa kuin erilaiset wokit. Ne valmistuvat nopeasti ja aineksetkin saadaan kasaan helposti. Me valmistimme wokkimme jättikatkiksista ja jos satut löytämään niitä raakoina tiskiltä, tartu ihmeessä mahdollisuuteen. Jos et, niin tartu pakastealtaan antimiin kuten mekin. Arvelin, että kypsien jättikatkiksien marinointi saattaa olla turhaa mutta olin väärässä. Älä kuitenkaan säikähdä marinointia, puolisen tuntia riittää ja sillä välin pilkot helposti muut ainekset wokkiin.

Katkarapuwokki

Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
1 lime
iso pala inkivääriä
1 chilipalko
1/2 dl soijakastiketta
3 rkl kalakastiketta

Wokki:
öljyä esim. sesamöljy sopii
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1 chilipalko
2 paprikaa
1 porkkana
1 lime
tuoretta korianteria ja kevätsipulin vartta
nuudeleita, käytin kaksi pussia munanuudelia
soijaa, kalakastiketta ja chilikastiketta maun mukaan.

Marinoi ravut: purista limen mehu ja lisää sekaan hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettu inkivääri, chili, soija ja kalakastike. Sekoita ja lisää katkaravut, anna marinoitua vähintään puoli tuntia.

Laita nuudelivesi kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Suikaloi paprikat ja porkkana. Kuumenna öljy wokissa ja kuullota sipulit, inkivääri ja chili, lisää paprikat ja porkkana. Kun porkkanat ovat kypsiä, siirrä seos wokkipannun reunoille ja laita katkaravut pannun keskelle. Kuumenna nopeasti, lisää limen mehu ja silputtu korianteri. Lisää kypsä nuudeli ja sekoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.