keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Grillikausi avautuu

Jo perjantai sitä enteili. Tulin töistä vähän tavallista myöhemmin kotiin ja Päämaistaja oli jo täydessä työn touhussa kotona. Meneillään oli grillin kevätpuhdistus ja tätä vauhditti viikonlopuksi luvattu kovin kaunis sää. Lauantaina grillattiinkin kahteen otteeseen, ensin pihatöiden lomassa nopeasti maukkaat Wojtek-makkarat ja illemmalla porsaan kyljykset.


Meillä grillaus on täysin Päämaistajan hommia. Minä toimin ainoastaan avustajana.  Olemme valmistaneet grillissä vuosien varrella vaikka mitä ja olemme todenneet, että porsaan kyljykset ovat erinomaisia grillattavia. Parilakyljyksissä oli mukavasti rasvaa mukana, ja sehän sopii grillattaviin lihoihin mainiosti. Toisaalta olemme kyllä grillanneet myös riistaa, jossa taas ei ole rasvaa juuri yhtään ja sekin on onnistunut hyvin.

Grillikausi aloitettiin marinoimalla porsaan parilakyljyksiä muutama tunti soijasta, sitruunasta ja inkivääristä sekoitellussa marinadissa.


Grillikyljysten marinadi 6:lle kyljykselle

1,5 dl öljyä
0,5 dl soijaa
3 rkl ruokosokeria
1 chilipalko
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria myllystä

Sekoita öljy, soijakastike ja sokeri keskenään. Silppua chili ja inkivääri sekä viipaloi valkosipuli. Sekoita kaikki aineet keskenään ja marinoi kyljyksiä ainakin pari tuntia.

Nippu parsaa valmistui nopeasti lisäkkeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.