tiistai 13. maaliskuuta 2018

Munakasrulla suoraan kotitaloustunnilta

Kun Tytär aloitti yläkoulun  pääsimme tutustumaan uuteen kouluaineeseen: kotitalouteen. Tämä on ilahduttanut meitä suuresti ja olemme päässeetkin maistelemaan herkkuruokia Tyttären toimesta! Lisäksi kotitalousopettajat antavat aineesta ystävällisesti myös läksyjä, joka näin perheenäidin näkökulmasta on oikein mukavaa. Tällä kertaa noudatimme reseptiä ja Tytär valmisti munakasrullan jauhelihatäytteellä. Minä, jolle tarkan reseptin noudattaminen tuottaa hieman hankaluuksia, aloin jo suunnittelemaan vaikka minkälaisia täytteitä! Täytteeksi voi valita lukemattomista vaihtoehdoista ja tämä onkin yksi "hävikintorjuntaruoista". Nopsasti ideoimalla täyte voisi olla esimerkiksi fetasta valmistettu tahna, johon voi lisätä vaikka pinaattia tai paprikaa, kasviksista ja tomaattimurskasta valmistettu kasvispadan tyyppinen täyte tai erilaiset salaatit pienellä juusto-, tai savulohilisällä. Joka tapauksessa munakasrullan voi täyttää tilanteen ja omien mieltymysten mukaan.

Munakasrullan kaverina maistuu raikas salaatti ja suolainen mysli

Jauheliha-munakasrulla
7 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
hyppysellinen kuivattuja yrttejä mieltymyksen mukaan, esimerkiksi oreganoa.

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja yrttimauste. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota sen aikaa kun uuni lämpenee. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 30 min.

Täytteen levitys.
Täyte
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 prk tomaattimurskaa
100 g tuorejuustoa 
suolaa
oreganoa
ripaus sokeria
öljyä paistamiseen.

100 g juustoraastetta

Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattimurska, tuorejuusto ja mausteet ja hauduta hetki. Maistele.
Levitä täyte munakkaan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla kuten kääretorttu, melko napakaksi rullaksi. Laita rulla leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele juustoraaste päälle ja laita rulla 225 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.


Täytetty rulla odottelee vielä uuniin pääsyä.

Me käytimme täytteessä Valion uutta maustamatonta luomu tuorejuustoa
mutta myös maustetut versiot sopivat tähän varmasti hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.