torstai 15. maaliskuuta 2018

Pikkuveljen lohikeitto

Pikkuveli on ollut aina varsinainen kalamies ja lempiruoatkin ovat kalaa. Jos Pikkuveljeltä kysyy toiveruokaa, vastaus on melko varmasti lohikeitto. Pikkuveljen lohikeiton reseptistä ei saa muuttaa mitään, seurauksena olisi takuuvarma reklamaatio. Jos haluamme Päämaistajan kanssa hullutella jollain toisenlaisella kalakeitolla, kokeilu on syytä tehdä silloin, kun Pikkuveli ei ole paikalla.

Jos valmistan keiton viikonloppuna, niin ettei nälkäinen jälkikasvu kilju vieressä, ostan keittoon kokonaisen lohen ja keitän liemen itse. Liemen valmistus ei ole vaikeaa eikä vie kovin paljon aikaakaan mutta arki-iltaisin liemen keittely ei ole vielä onnistunut.

Keiton valmistuu on nopeasti ja raaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset. Lopputulos on kuitenkin oikein maukas!


Pikkuveljen lohikeitto
8-10 perunaa
1 sipuli
1 kalaliemikuutio tai itse keitettyä lientä
vettä
5 maustepippuria
700 g lohifilettä
2 dl kuohukermaa
50 g voita
suolaa

tuoretta tilliä ja ruohosipulia 

Kuori ja pilko perunat, silppua sipuli. Laita perunat ja sipuli kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Laita sekaan kalaliemikuutio ja pippurit ja keitä perunat lähes kypsäksi. Leikkaa lohifile kuutioiksi ja lisää keittoon kypsymään. Lisää lopuksi kerma, voi ja lisää tarvittaessa suolaa.

Hienonna tilli ja ruohosipuli ja laita niitä vähän lautasen pohjalle. Lisää päälle kuuma keitto.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.