perjantai 2. helmikuuta 2018

En pidä karvaasta mausta... ellei se sisällä giniä!

Makuaisti on jännä juttu. Makean maistamisessa on eroja ja toiselle äärimmäisen karvas maistuu toiselle pelkälle vedelle. Lasten herkemmän makuaistin ymmärrän mutta se, että aikuisten makuaisteissa voi olla niin paljon eroja on ollut yllätys. Olen sekä testannut että osallistunut testeihin, joilla makuaistia testataan ja meillä Päämaistaja päihitti jopa lapset makuaistillaan.

En ole koskaan ollut erityisesti karvaiden makujen ystävä ja kirpeyttäkin opin sietämään vasta aikuisena. Mutta toisaalta liian makeakaan ei ole mun juttu. Siispä makealla veriappelsiinillä maustettu Gin tonic on kaikkea mitä saattaa toivoa. Sopivassa suhteessa kirpeyttä, karvautta ja makeutta. Ohje on jälleen Satu Koiviston kirjasta Gastronaatti 2.


Veriappelsiini Gin tonic
4 cl giniä
4 cl veriappelsiineista puristettua mehua
10 cl tonic-vettä
jääpaloja

Mittaa kaikki aineet kylmänä lasiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.