keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Saltimbocca Alla Romana

Tämä loistava liharuoka vie meidät suoraan Italiaan ja on herkullisuudessaan ylivertainen. Nimi tarkoittaa "hyppää suuhun" ja sekin vihjailee tulossa olevasta huippuhyvästä ateriasta! Saltimbocca pitäisi kaiketi oikeasti valmistaa vasikasta mutta olemme korvanneet sen naudan ulkofileellä ja sisäpaistilla oikein hyvällä menestyksellä. Leikkaa lihasta ohuita pihvejä ja painele lihaa vähän, jotta saat tasaisia ja ohuita leikkeitä. Välillä pyydämme leikkaamaan leikkeet jo lihatiskillä mutta nyt ostimme palan ulkofilettä, josta Päämaistaja leikkasi leikkeet itse. Joissain ohjeissa leikkeet jauhotetaan kevyesti mutta me emme ole koskaan jauhottaneet.

Kasvatan kesällä terassilla ruukussa salviaa ja salviasato on ollut oikein tuottoisa. Eräänä syksynä kokeilin pakastaa rasiassa kokonaisia salvian lehtiä (juuri Saltimboccaa varten) ja niiden pakastaminen onnistuikin erinomaisesti. Käytä lehdet suoraan pakkasesta, älä sulata niitä ensin.

Saltimbocca Alla Romana  

naudan ulkofilettä tai sisäpaistia ohuina leikkeinä
ilmakuivattua kinkkua
salvian lehtiä (tuoreita tai pakastettuja)
suolaa ja mustapippuria
1-2 dl valkoviiniä
voita paistamiseen

Suolaa ja pippuroi ohuet leikkeet. Laita leikkeiden päälle viipale ilmakuivattua kinkkua ja salvianlehti. Kiinnitä cocktailtikulla. Paista lihoja muutamia minuutteja molemmilta puolilta, aloita paistaminen siltä puolelta, jossa on kinkku ja salvianlehti. Nostele lopuksi kaikki paistetut leikkeet takaisin pannuun ja kaada päälle valkoviini. Anna kiehahtaa ja keitä hetki kasaan.

Päämaistajan valmistellessa saltimboccaa,
sekoittelin vieressä sienirisoton saltimboccan kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.