Kasvatan kesällä terassilla ruukussa salviaa ja salviasato on ollut oikein tuottoisa. Eräänä syksynä kokeilin pakastaa rasiassa kokonaisia salvian lehtiä (juuri Saltimboccaa varten) ja niiden pakastaminen onnistuikin erinomaisesti. Käytä lehdet suoraan pakkasesta, älä sulata niitä ensin.
Saltimbocca Alla Romana
naudan ulkofilettä tai sisäpaistia ohuina leikkeinä
ilmakuivattua kinkkua
salvian lehtiä (tuoreita tai pakastettuja)
suolaa ja mustapippuria
1-2 dl valkoviiniä
voita paistamiseen
Suolaa ja pippuroi ohuet leikkeet. Laita leikkeiden päälle viipale ilmakuivattua kinkkua ja salvianlehti. Kiinnitä cocktailtikulla. Paista lihoja muutamia minuutteja molemmilta puolilta, aloita paistaminen siltä puolelta, jossa on kinkku ja salvianlehti. Nostele lopuksi kaikki paistetut leikkeet takaisin pannuun ja kaada päälle valkoviini. Anna kiehahtaa ja keitä hetki kasaan.
Päämaistajan valmistellessa saltimboccaa, sekoittelin vieressä sienirisoton saltimboccan kaveriksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.