lauantai 12. toukokuuta 2018

Grillattu salaatti

Lämpö saapui viimeinkin ja vapaapäivät kuluvat pihatöissä ja kukkapenkkien kimpussa. Välillä kuumennetaan grilli ja sinne laitetaan jotain nopeaa ja helposti valmisteltavaa. Sitten päästään taas jatkamaan kevätpuuhia. Nyt päätimme tehdä lounaalle salaattia, joka sekin päätyi lautaselle grillin kautta. Lisäksi valmistimme vihanneksia ja grillattavaa juustoa. Grillattavaksi juustoksi sopii vaikkapa palanen fetaa mutta se kannattaa kääräistä folioon muutaman timjaminoksan kanssa ennen kuumennusta. Halloumi ja muut kovemmat grillijuuston nimellä myytävät tuotteet voi grillata sellaisenaan.

Kauppoihin oli tullut nektariineja ja ne siveltiin öljyllä ja grillattiin nopeasti.

Grillattu salaatti
cosmopolitan salaattikerä
2 rkl oljyä
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa salaatit pitkittäin kahtia. Älä poista kantaa, että salaattilohko pysyy kasassa. Pese salaatit ja anna valua hetken. Sivele salaatit öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä muutaman minuutin ajan, välillä käännellen.


Grillattaviin kasviksiin suikaloin porkkanaa, lanttua, kesäkurpitsaa, selleriä, punasipulia sekä vihreää parsaa ja sekaan pudotin muutaman kirsikkatomaatin. Päälle pieni loraus öljyä ja hippunen suolaa. Grillatessa kasvikset saavat jäädä melko napakoiksi. Nämä sopivat hyvin lämpimiin salaatteihin tai ihan vaan aterian lisäkkeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.