perjantai 4. toukokuuta 2018

Ehei, ei vappua ilman perunasalaattia

Vapun pääruokaa mietittiin hetken ja suunnitelmissa keikuttiin grillauksenkin puolella. Päädyimme lopulta jo pääsiäisenä blogissa nähtyyn kypsänä marinoituun hirvipaistiin ja grilliin päätyi paahdettavaksi vihreitä parsoja ja porkkanaa. Molempia pyöriteltiin ennen paahtamista öljytilkassa ja päälle ripsautettiin vähän suolaa. Kuumien vihannesten päälle ripoteltiin raastettua parmesania.

Nämä ovat myös oivaa juhlatarjottavaa, sillä porkkanan ja parsan voi oikein hyvin paahtaa uunissa napakaksi eikä niiden tarvitse olla tarjottaessa kuumia. Paahdetun porkkanan kanssa dippailuun sopii hyvin aioli.


Lisäksi tein tietysti vapun ylivoimaista perinneruokaa: perunasalaattia! Äitini valmistaa mainiota saksalaista perunasalaattia, johon ei tule majoneesia laisinkaan. Se on oikein herkullinen perunasalaatti ja ohje tullaan varmasti näkemään myös blogissa. Tämän nyt valmistetun perunasalaatin ohje on alunperin Maku-lehdestä.

Perunasalaatti
1,5 kg kiinteitä perunoita
2 kirpeää omenaa
3 kpl suolakurkkuja
1 punasipuli
kapriksia

kastike
1 prk kermaviiliä
1,5 dl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Keitä perunat kuorineen ja jäähdytä. Kuori ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutio omena. Silppua sipuli ja kuutio suolakurkku.

Sekoita kastikeen ainekset kulhossa ja lisää kasvikset sekaan. Sekoittele varovasti sekaisin. Anna maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.