maanantai 26. maaliskuuta 2018

Sitruunainen pilvenhattara

Palmusunnuntaina odottelin innokkaasti virpojia ja niitä kävikin oikein mukavasti! Kiitos virpojille upeista oksista! Muutama pikkuinen virpoja tuli matkan takaa vanhempineen virpomaan meille ja heille valmistin kahvipöytään kirpeän makean sitruuna-marenkitortun. Virpojat saivat palkaksi tietysti suklaamunia. Piirakka oli kirpeydessään enemmän aikuisten makuun mutta päällä oleva marenki maistui pienillekin vieraille!

Sitruuna-marenkipiirakka

Pohja:
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl vettä
Sekoita jauhot, sokeri ja suola keskenään. Nypi seos voin sekaan, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina kevyesti voideltuun piirakkavuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Täyte:
2 sitruunaa
1 1/2 dl sokeria
4 dl vettä
4 keltuaista
4 rkl maizenaa
50 g voita

Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria

Pese sitruunat ja raasta sitruunan keltainen kuori ohuelti ja purista mehu. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee kiisseliksi.

Ota pohja pois uunista ja säädä uunin lämpö 175 asteeseen. Kaada sitruunatäyte pohjan päälle ja valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenki sitruunatäytteen päälle ja laita vuoka hetkeksi uuniin, kunnes marenki saa kauniin värin. Tarjoa torttu jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.