perjantai 23. maaliskuuta 2018

Kevät hiipii keittiöön

Kun päivät ovat pidentyneet ja valoa tulvii, pakkasesta huolimatta huomaan kevään tulleen myös keittiöön. Huomasin myös, että monen monituista lämmittävää ja tuhtia talviruokaa jäi tänä talvena valmistamatta mutta eiköhän niihin palata jälleen ensi talvena. Nyt annetaan kevään tulla ja laitetaan tänäkin talvena mainiosti palvellut pata kaappiin.

Olen monesti kevään satokausien suhteen vähän malttamaton. Odotan parsa-aikaa niin innokkaasti, että melkein lankean mistä lie maailmankolkasta lennätettyihin parsoihin (joita saa marketista, herraisä, ympäri vuoden) mutta onneksi Päämaistaja pitää suitsista kiinni ja niinpä odottelen kiltisti huhtikuulle, jolloin parsa-aika varsinaisesti alkaa. Kevään tullen keittiössämme näkyy ensin huomattavan paljon erilaisia salaatteja ja nyt valmistettu homejuusto-päärynäsalaatti on yksi lemppareistamme.

Päärynät alkoivat kypsyä hedelmävadille siihen pisteeseen, että niille oli keksittävä jotain käyttöä. Olen jo joskus aiemminkin tehnyt päärynä-homejuustosalaattia, jonka alkuperäinen ohje lienee Isyyspakkaus-blogista mutta onpahan tätä tehnyt myös ihana Hanna G. Salaatti on oikein oiva viikonlopun lounas, brunssin osa tai muuten vain aterian lisäke.

Päärynä-homejuustosalaatti
rasia vuonankaalia (tai jos unohdat sen kauppaan kuten minä, 
voit käyttää vaikka romainesalaattia)
homejuustoa, esim Peltolan Blue
muutama kypsä päärynä

Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi.
Kokoa salaatti vadille ja sekoittele kastike näistä aineista:

1 limen mehu
vähän hunajaa
loraus oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.