torstai 8. maaliskuuta 2018

Parmigiano melanzane

Viime viikon talvilomailevat Päämaistaja, Tytär ja Pikkuveli lähtivät lomailemaan ja jäin pariksi päiväksi yksin kotiin. Aluksi ajattelin pitää ruoanlaittotaukoa ja elellä muutaman päivän pakastepitsalla. Ulkona paukkuva napakka pakkanen ja vilkaisu jääkaappiin saivat minut kuitenkin toisiin ajatuksiin, enkä viitsinytkään kävellä kauppaan pitsan toivossa. Jääkaapissa oli kaksi munakoisoa, jotka olivat jääneet käyttämättä ja niistä tuli mieleen moussaka. Koska jauhelihaa ei ollut, enkä sitä tällä kertaa niin kaivannutkaan, valmistin munakoisosta mozzarellan ja parmesanin kanssa paistoksen. Ohje on mukaeltu Saku Tuomisen kirjasta Basta! Italialaisen ruokakulttuurin abc.

Hivenen jo väsähtäneen puoleinen basilika pääsi paistokseen.

Munakoiso-mozzarellapaistos
2 munakoisoa
1/2 dl oliiviöljyä
1 sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
basilikaa
pala mozzarellaa
2 dl raastettua parmesania

Viipaloi munakoisot ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille ja ripottele päälle vähän suolaa. Anna viipaleiden itkeä puolisen tuntia ja kuivaa viipaleet keittiöpyyhkeeseen. Jos pelkäät liiallista suolaisuutta, viipaleet voi myös huuhtoa ja sen jälkeen kuivata. Lisää viipaleiden päälle oliiviöljy ja paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Silppua sipuli ja freesaa sitä hetki pannulla. Lisää sekaan tomaattimurska ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia ja lisää sekaan 
puolisen desiä pilkottua tuoretta basilikaa. 

Viipaloi mozzarella ja raasta parmesan. Levitä uunivuoan pohjalle tomaatikastiketta, kerros paahdettuja munakoisoviipaleita, mozzarellaviipaleita ja parmesanraastetta. Jatka näin kunnes aineet loppuvat ja laita viimeiseen kerrokseen kastiketta ja vähän mozzarellaviipaleita. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia, niin että juusto sulaa ja saa kauniin värin.

Paistos sopii hyvin paitsi pääruoaksi, niin myös lihan tai kalan lisäkkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.