keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Inkivääri-kasvissosekeitto

Ihana, lämmittävä ja pehmeä kasvissosekeitto saa makunsa inkivääristä ja limestä. Keittoon voit laittaa jälleen kerran niitä kasviksia mitä kaapista löytyy. Olen kova paahtamaan kasviksia uunissa ja niitä tullaan näkemään varmasti blogissakin. Tähän sopii aiemmin paahdetut, kypsät kasvikset erinomaisesti ja keitto on silloin todellista pikaruokaa. Laitoin soppaan kik-herneitä (säilykeversiot sopivat hyvin) mutta mitkä tahansa linssit ja pavut sopivat myös mukaan.

Jotkut hurjat väittävät, ettei inkivääriä välttämättä tarvitse kuoria mutta vaikka käytän luomulaatuista inkivääriä, olen sen aina kuorinut. Koskenlaskijajuuston sijasta keittoon voi laittaa kookosmaitoa, ranskankermaa tai smetanaa.


Inkivääri-kasvissosekeitto
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerinvarsi
palanen inkivääriä
1 lime
öljyä
puolisen kiloa kasviksia, laitoin suurimman osan porkkanaa 
ja lisäksi palaset lanttua ja palsternakkaa
1 1/2 dl kypsiä kik-herneitä
vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät (noin 5 dl)
palanen koskenlaskijajuustoa
suolaa

Pilko sipulit ja silppua varsisellerinvarsi. Raasta inkivääri ja pestyn limen kuori. Kuullota inkivääriä ja limen kuorta hetki, lisää sipulit ja varsiselleri. Jatka kuullottamista ja lisää pilkotut kasvikset. Kuullota vielä vähän ja lisää vesi ja kik-herneet (jos käytät säilykeherneitä, valuta ne ensin). Keitä kasvikset kypsäksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää limen mehu sekä paloiteltu juusto. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.