tiistai 30. tammikuuta 2018

Neiti Sipsun suklaavanukas

Tytär sairastui. Nenä on tukkoinen, kurkku kipeä ja olo kaikin puolin kovin kurja. Päättelin, että tähän tautiin ei auta muu kuin suklaavanukas ja kaivoin Tassulan iloisen keittokirjan esiin. Tassulan iloisessa keittokirjassa seikkailevat Tassulan väki sekä muut Mauri Kunnaksen kirjoista tutut veitikat.  Tytär on saanut kirjan äidiltäni jo vuosia sitten ja useita kirjan reseptejä on edelleen käytössä. Bonusta reseptien hauskoista nimistä, kuka voisi vastustaa Pesukarhun pumpulikakkua tai Haamuäidin suklaa-aamupuuroa?

Jos olet suuri suklaan ystävä (kuten meillä ollaan), reseptin kaakaojauheen määrää voi lisätä 1 rkl ja vastaavasti sokerin määrää hieman vähentää. Tällä kertaa vanukas tarjoiltiin kermavaahdon kanssa ja päälle sopivat lisäksi vaahtokarkit, strösselit ja erilaiset karkkimurut. Nuhanenäkin jaksoi osallistua koristeluun!

Nuhanenät voivat koristella vanukkaan kaikilla herkuilla:
kermavaahdolla, strösselillä, mariannemuruilla ja vaahtokarkeilla.

Neiti Sipsun suklaavanukas
1/2 l täysmaitoa
1 1/2 dl sokeria 
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl voita
1 tl vaniljasokeria

Laita kattilaan maito, sokeri, maissitärkkelys ja kaakaojauhe. Sekoita hyvin ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes vanukas sakenee ja nosta kattila pois liedeltä. Lisää sekaan voi ja vaniljasokeri. Jäähdytän vanukkaan kylmässä vesihauteessa hiljalleen sekoitellen, tämä estää "kuoren" syntymisen vanukkaan päälle. Vesihaude viilentää vanukkaan melko nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.