perjantai 26. tammikuuta 2018

Nyhjää tyhjästä

Aina silloin tällöin on hyvä tehdä tutkimusmatka jääkaapin uumeniin ja tutkia, olisiko siellä ainekset päivälliseen ilman kauppareissua. Melko usein onnistaakin ja viikolla yhden
arki-illan päivällisainekset löytyivät kotikaapista. Vihanneslaatikko tyhjennettiin ja sisällöstä valmistui paahdetut broccolit ja paprikat. Salaattineitakin oli: muutamaa eri sorttia ruukkusalaatinjämiä. (Löytyipä niiden alta myös yksi unohdettu luomutilliruukku, tilli silputtiin pakkaseen myöhemmin käytettäväksi).

Broccoliinit ja suippopaprikat päätyivät hetkeksi uuniin. Pesin ja katkoin broccolien varresta pienen palan ja poistin paprikoista siemenet sekä leikkasin reiluiksi suikaleiksi. Sekaan suolaa, ripsaus öljyä ja uuniin 180 astetta ja 10 min. Kuumien broccoliinien sekaan vuolin vähän parmesanlastuja.

Broccoliinit ja suippopaprikat odottelemassa uuniin menoa
Salaattiin laitettiin lisäksi parmankinkkua, jonka päiväys läheni uhkaavasti, jo tovin pöydällä pyörineet kirsikkatomaatit ja jääkaapista löytyneet mozzarellapallot. Sekaan vähän suolaa, pippuria ja oliiviöljyä.


Näiden lisäksi rouskuttelimme mainiota Rostenin leipomon siemennäkkäriä. Makuja löytyy useita ja meillä oli kaura-speltti-merisuola. Suosittelen, oli lähes yhtä hyvää kun itse tehty. Näkkärit on lisäksi pakattu hauskaan pahvirasiaan, joka on näppärä esimerkiksi kesän piknikeillä!





Lämpöisten broccoliinien päälle vuoltiin  parmesanlastuja
Lisänä aiemmin tehtyjä pikkelöityjä chilejä






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.