Paistoin kakun irtopohjavuoassa. Voitelin vuoan voilla ja vuorasin vuoan leivinpaperilla. Voin avulla leivinpaperin saa pysymään hyvin kiinni vuoassa. Voitelin vielä leivinpaperinkin voilla, jotta kakku ei varmasti jäisi kiinni vuokaan.
Gluteeniton kakkupohja
6 kananmunaa
sokeria
gluteenitonta jauhoseosta, esim Semper
perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Riko kananmunat lasiin ja mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Mittaa kolmanteen lasiin gluteeniton jauhoseos ja perunajauho, jauhojen määrästä noin 1/4 on perunajauhoja. Sekoita jauhojen sekaan leivinjauhe.
Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa kunnolla vaahdoksi. Lisää vaahtoon pienissä erissä jauhoseos ja sekoittele varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa noin 50 minuuttia. Testaa tikulla kakun kypsyyttä. Kun kakku on kypsää, tikkuun ei tartu taikinaa.
Gluteeniton kakkupohja on koostumukseltaan hieman "höttöisempää" kun tavallinen kakkupohja. Kakkua voi olla vähän hankala leikata, joten tein niin, että laitoin pohjan pakkaseen ja leikkasin pohjan neljään osaan hieman kohmeisena. Kohmeisen pohjan käsittely oli helppoa.
Kakku täytettiin raparperihillolla, vaniljakiisselin ja kermavaahdon sekoituksella ja mansikkasoseella.
Vaniljakiisseli
5 dl laktoositonta maitojuomaa
4 rkl maissitärkkelystä
1 vaniljatanko
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Mittaa maito ja maissitärkkelys kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja laita siemenet sekä tanko maidon sekaan kattilaan. Kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes se sakenee. Poista vaniljatanko ja lisää sokerit. Jäähdytä kiisseli vaikkapa vesihauteessa välillä sekoitellen.
Kakun täytteeseen vatkasin 4 dl vispikermaa jonka sekoitin jääkaappikylmän vaniljakiisselin sekaan. Lisää tarvittaessa vähän sokeria tai vaniljasokeria täytteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.