torstai 9. elokuuta 2018

Hodariöverit

Edellisen viikonlopun juhlien jäljiltä, vietimme oikein rauhallisen viikonlopun kotona tehden vähän pihahommia, pitkiä pyöräretkiä ja laitellen tietysti ruokaa. Hodarin valmistus on ollut suunnitelmissa jo jonkun aikaa ja olenkin aiemmin hankkinut kaappiin pakkauksen paahdettua sipulia, joka on mielestäni ehdoton täyte hodareissa. Muuten en sitten siitä niin piittaakaan.

Hodarisämpylät tehtiin tietysti itse tällä ohjeella. Ennen kuin alkaa leivontapuuhiin, kannattaa huomioida sämpylöiden melko pitkä kohotusaika. Meidän leppoisaan kotiviikonloppuun moinen sopi enemmän kuin hyvin.


Hodareiden täytteenä oli Wigrenin herkkunakkien lisäksi Coleslaw-salaattia Hans Välimäen ohjeella sekä bbq-kastiketta. Murustimme sekaan myös hieman aurajuustoa ja keittelinpä viime hetkellä vielä tulista sinappi-sipulichutneytäkin Pienen punaisen keittiön reseptillä.

Koukuttavan hyvä sinappi-sipulichutney.
Välimäen Coleslaw
1/4 isosta kaalista tai yksi pieni kesäkaali
2 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
2 dl majoneesia
mustapippuria ja suolaa

etikkaliemi:
1/2 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
2 laakerinlehteä

Suikaloi kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi ja silppua valkosipuli hienoksi. Laita etikkaliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada kuuma liemi kaalin, porkkanoiden ja valkosipulin päälle ja anna maustua ainakin vartti, että liemi vähän jäähtyy. Valuta kaali-porkkanaseos, nappaa laakerinlehdet pois ja sekoita joukkoon majoneesi. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.



Bbq-kastike
3 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
öljyä
1 dl ketsuppia
1 tölkki tomaattimurskaa
1,5 rkl punaviinietikkaa
0,5 dl tummaa sokeria
pari tippaa worchestershire-kastike
2 tl chilikastiketta
1 dl vettä
suolaa

Pilko valkosipuli ja kuullota sitä öljyssä paprikajauheen kanssa. Lisää kaikki loput aineet ja keitä kokoon noin 20 minuuttia. Soseuta kastike, mausta suolalla ja lisää tarvittaessa chilikastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.