Raparperipuskamme työntää vartta edelleen tiiviiseen tahtiin ja piirakoita on tänä kesänä tehty jo useampia. Mietiskelin, että mitähän raparperista seuraavaksi keksisi, ja selailin reseptejä. Löysin useita hilloreseptejä, ja päätin kokeilla! Päädyin Maku-lehden reseptiin, ja sillä reseptillä tuli oikein mainiota hilloa ja määräkin oli meille juuri sopiva. Käytin hilloa juhlissamme mansikkakakun täytteenä.
Raparperihillo
10 dl raparperia paloiteltuna ja kuorittuna
1/4 dl vettä
3 dl hillosokeria
Laita kattilaan kuoritut ja pilkotut raparperit ja lisää vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisäile hillosokeria vähitellen, samalla sekoittaen. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja hauduta reilun vartin verran välillä sekoittaen. Jäähdytä hilloa noin 20 minuuttia välillä vähn hämmentäen ja tölkitä puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.