tiistai 13. helmikuuta 2018

Viime hetken ystävänpäivävinkki

Tutustuin viime viikolla minulle uuteen käsitteeseen: suolainen mysli. Ajatus oli niin houkutteleva, että sitähän piti testata heti. Joitain reseptejä löysin netistä ja kun luin Satu Koiviston ohjeen suolaiseen mysliin, päädyin mukailemaan sitä. Suolaista mysliä voi ripotella salaatin päälle, sosekeittoon  tai vaikka risottoon. Tai sitten tehdä niin kuin minä, syödä herkku suoraan pelliltä! Sopii erinomaisesti ystävänpäivän lahjaksi kun laitat myslin kauniiseen lasipurkkiin!


Suolainen mysli
1 rkl Dijon-sinappia
3/4 dl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä

Sekoita kulhossa sinappi ja öljy tasaiseksi seokseksi. Lisää mausteet ja sekoita. Laita muut aineet sekaan ja rutistele mausteseos muihin aineisiin. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Tämä ei ole linnunruokaa, vaikka ehkä vähän samalta näyttääkin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.