torstai 15. helmikuuta 2018

Keittolounas linsseistä

Syön usein töissä lounaaksi keittoa. Välillä lounas on itse tehtyä, välillä muiden äitien valmistamaa ja joskus jalkaudun kaupungille jonkun ravintolan keittolounaan houkuttelemana. Koska meillä syödään lähes joka ilta yhdessä päivällistä, keitto lounaalla on mainio ratkaisu. Tässä on myös sellainen taka-ajatus, että sopan voi maustaa aikuisten maun mukaan. Tytär ja Pikkuveli nauttivat vielä arkilounaansa kaupungin tarjoamina, joten heidän mieltymyksistään ei tässä tapauksessa tarvitse piitata pätkääkään. Ohje on hyvin suurpiirteinen, yrittäkää kestää, pata tai soppa onkosennytniinväliä!


Linssisoppa (niin tulinen kuin ikinä haluat)

Kasvikset vihanneslaatikosta:
porkkanoita, varsiselleriä, palsternakkaa, kesäkurpitsaa, lanttua, paprikaa
sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chilipalko tai pari
öljyä
purkki tomaattimurskaa
pari desiä huuhdeltuja linssejä
currya, jeeraa, garam masalaa, savupaprikaa, suolaa ja muscovado-sokeria.

Pilko kasvikset haluamasi kokoiseksi. (Nyt ei tarvitse välittää lasten henkisestä varsiselleriallergiasta.) Kuullota sipulit, hienonnettu inkivääri ja chili öljyssä. Lisää mausteet. Lisää varsiselleri ja muut kasvikset ja jatka kuullottamista. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyy. Lisää linssit ja keittele kymmenisen minuuttia. Kun hässäkkä on melkein kypsää, lisää tomaattimurska ja sokeri. Maistele ja lisää suolaa, sokeria tai jauhettua chiliä. Jos tuli liian tulista, voit miedontaa makua turkkilaisella jogurtilla. (Kannattaa muutenkin pitää aina jääkaapissa, sillä tekee ihmeitä). Mukaan sopii myös kookosmaito, kermapurkkien pohjat, tuorejuustojen jämät, ranskankerma ja smetana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.