perjantai 16. helmikuuta 2018

Retroperjantai!

Työviikon jälkeen, perjantaisin, meillä syödään jotain todella helppoa (eli pastaa) tai  joskus vähän enemmän näpertelyä vaativaa syötävää. Tällä kertaa herätimme henkiin todellisen retroherkun eli täytetyt paprikat! Täytteeseen sopii mitä kaapista löytyy: jauheliha, linssit, juustot, kasvismuhennokset... mitä vain! Me valmistimme paprikat hirvenjauheliha-suppilovahverotäytteellä.

Viime syksynä Pikkuveli oli paitsi hirvimetsällä niin myös sienimetsällä ja niistä saaliista olemme saaneet nauttia koko talven!



Täytetyt paprikat
400-500 g hirven jauhelihaa (nauta ja lammas käy myös hyvin)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerinvarsi
pala purjoa
tölkki tomaattimurskaa
noin 100 g pakastettuja suppilovahveroita
kuivattua basilikaa, oreganoa, timjamia, rosmariinia
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl muscovado-sokeria
2 dl kuohukermaa
vähän tuorejuustoa, smetanaa tai ranskankermaa
suolaa ja pippuria
lihafondia

ainakin 4 isoa paprikaa
sinihomejuustoa tai juustoraastetta

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja siirrä hetkeksi sivuun. Silppua sipulit, varsiselleri ja purjo. Kuullota sipuleita ja varsiselleriä hetki ja lisää purjo. Sekoittele ja lisää jauheliha, tomaattimurska, silputut sienet ja mausteet. Hauduta vartin verran ja lisää sekaan kypsä ohra, kerma ja tuorejuusto. Hauduta hetki ja maista, lisää tarvittaessa vähän lihafondia. Leikkaa paprikat keskeltä kahtia ja poista siemenet ja valkoinen osa. Laita paprikanpuolikkaat uunivuokaan ja täytä paprikat. Ripottele pinnalle sinihomejuustoa tai voimakasta juustoraastetta ja kypsennä puolisen tuntia 200 asteessa, että paprikat pehmenevät.
Tässäpä tämä, retroherkku aurajuustolla tulossa hetken kuluttua uunista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.