Tällä kertaa kävi niin, että arancineja varten valmistettiin risotto ja jauhelihakastike, jota puolestaan jäi seuraaviin aterioihin. Eli arancinit nurin perin päin! Lisäkkeeksi keittelin muutaman vuoden takaisen legendan, mutti-soosin.
Lounaskokkivuoro napsahti lähes vahingossa, sää oli hyvä ja Aulangon hiihtoladut hyvässä kunnossa. Niinpä Päämaistaja, Tytär ja Ystävätär lähtivät hiihtoretkelle ja minä jäin lounasvuoroon kotikeittiöön. Ei ollenkaan hullumpi vaihtokauppa, sanoisin!
Arancinit
4 dl risottoriisiä
voita ja öljyä
kasvislientä
2 keltuaista
2 dl raastettua parmesania
Valmista risotto. Kuullota risottoriisiä ja lisäile kasvislientä vähitellen. Kun risotto on kypsää, lisää raastettu parmesan. Jäähdytä risottoa ja sekoita keltuaiset joukkoon. Pidä risotto kylmässä.
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
1 tlk tomaattimurskaa¨
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
pala mozzarellaa
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
runsaasti öljyä paistamiseen
Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Kostuta kädet vedellä, ota riisiä "kupiksi" käteen ja laita täytteeksi jauhelihakastiketta ja mozzarella. Laitaa riisiä päälle ja muotoile palloiksi. Laita valmiit pallot kylmään vähintään puoleksi tunniksi.
Pyörittele pallot kananmunassa ja korppujauhoissa. Uppopaista öljyssä. Herkuttele!
Aaaaah! Rakastan arancineja! Joskus teen pelkässä juustotäytteellä ja riisin sekaan lisään mascarponea ja hiukan appelsiininkuorta. Varsinkin Toscanassa. Siellä usein alkupaloina odottelevat päiväretkeläisiä 4 muun ruokalajin kanssa....kun on kerrankin aikaa kokata koko päivän!
VastaaPoistaOijoi, vaikuttaa hyvältä. Pitääpä kokeilla eri versioita!
VastaaPoista