Ihanaa viikonloppua! |
Käytän manteleihin kuorimattomia manteleita, ne ovat mielestäni parempia kuin kuoritut. Mantelit voi maustaa joko pelkällä suolalla tai sitten jollain lempimausteestasi: rosmariinilla, timjamilla, paprikajauheella, chilillä tai kanelilla.
Kik-herneet voit joko keittää itse tai käyttää valmiiksi keitettyjä herneitä. Jos käytät valmiiksi keitettyjä, valuta herneet hyvin, huuhdo ne kunnolla ja kuivaa huolellisesti keittiöpyyhkeen välissä. Minä käytin kuivattuja herneitä, olin ajatellut valmistaa niistä muutakin ruokaa, joten samalla liotin ja keitin vähän isomman satsin. Myös kik-herneiden mausteita voit vaihdella, laitoin reseptiin ne mausteet joita tällä kertaa käytin.
Kuivattuja kik-herneitä täytyy liottaa 10 tuntia vedessä, joten kovin hätäisen kokin puuhaa tämä ei ole. Liotusvesi kaadetaan pois ja herneitä keitetään runsaassa vedessä noin tunti. Lisään keitinveteen suolaa vasta kiehumisen loppuvaiheessa. Kaada kypsät herneet lävikköön ja anna kosteuden hetken haihtua.
Paahdetut kik-herneet
noin 250 g kypsiä kik-herneitä
suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua chiliä
1/2 tl jeeraa
Kaada kik-herneet uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja ripsottele päälle öljy, suola ja mausteet. Sekoita käsin ja laita pelti 200 asteiseen uuniin. Paahda herneitä puolisen tuntia ja sekoittele välillä.
Kik-herneet odottelemassa paahtumista |
Paahdetut mantelit
2 pussia (160g) kuorimattomia manteleita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
kuivattua rosmariinia
Kaada mantelit uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja valuta päälle öljy ja ripottele suola. Sekoita käsin ja laita pelti 200 asteiseen uuniin. Paahda manteleita noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Ole manteleiden kanssa tarkkana, palaneen ja sopivasti paahtuneen mantelin raja on hiuksenhieno.
Ihanat mantelit öljy-rosmariinikylvyssä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.