Kaalilaatikko
noin 3 dl jauhelihatäytettä paprikoista
1/3 isoa kaali suikaloituna
vettä kaalin haudutukseen
2 kananmunaa
2 tl lihafondia
Silppusin kaalin pannulle ja hauduttelin kaalia noin puolisen tuntia, kaadoin pannulle vähän vettä, ettei kaali kuivu. Lisäsin sekaan jauhelihatäytteen, pari kananmunaa ja huuhtelin yhden toiseen ruokaan käytetyn kuohukermapurkin vedellä, jonka kaadoin kaalilaatikon sekaan. Lisäsin vielä vähän fondia ja sekoitin hyvin. Kaadoin massan vuokaan ja kypsensin noin 200 asteisessa leivinuunissa 1,5 tuntia.
Samaan aikaan uunissa kypsyi pussillinen keltajuuria. Olen suuri puna-, kelta- ja raitajuurien ystävä. Käytän niitä sellaisenaan kypsänä ja kuorittuna ruokien lisäkkeenä tai sitten teen juureksista nopean kasvislisäkkeen. Lohkon kypsät, kuoritut juurekset ja lisään päälle vähän ranskankermaa, smetanaa tai juustoa ja maustan ripauksella suolaa. Aiemmin olen kypsentänyt ne keittämällä tai suolapedin päällä uunissa. Nykyisin teen niin, että pesen juurekset juuriharjalla, laitan ne vuokaan ja ripsauttelen päälle vähän oliiviöljyä. Peitän vuoan foliolla ja kypsennän 200 asteisessa uunissa vähintään puoli tuntia. Kypsymisaika riippuu juuresten koosta, tarkka aika selviää vain raottamalla varovasti foliota ja kokeilemalla isointa juuresta haarukalla. Kun juurekset ovat pehmenneet, ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja herkuttele!
Tein keltajuurista lounaseväät töihin: viipaloin keltajuuria rasiaan ja murustelin väliin fetajuustoa sekä ripottelin suolaista mysliä päälle. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.