Minulle ei varsinaisesti tuota mitään tuskaa herätä aikaisin. Kello herättää arkiaamuisin aina kuudelta ja vapaapäivinäkin alan availla silmiä ensimmäistä kertaa niihin aikoihin. Joskus saan unenpäästä uudelleen kiinni mutta jos uni ei enää tule, en anna sen haitata. Pidän kuitenkin huomattavasti enemmän aamuista, jolloin ei tarvitse lähteä aamutuimaan (tai ennen kukonkiekua tahi sianpieremää, mikä nyt kenellekin on aikaisin) minnekään ja viikonlopun jälkeen maanantai-aamut ovat siitä syystä aina vähän ankeampia kuin muut aamut.
Päämaistaja lämmitti sunnuntaina leivinuunin ja kun olimme kypsentäneet uunissa koko päivän erinäisiä ruokalajeja, laitoimme illalla vielä ohrapuuron yöksi uuniin hautumaan. Yön yli hautunut pehmeä puuro odotti meitä aamulla ja kun kaivoin pakkasesta lisäksi mansikkasosetta niin kas, maanantain luksus-aamiainen on valmis!
Puuro valmistettiin ohrasuurimopakkauksessa olleen ohjeen mukaan. Puuron voi aivan hyvin tehdä myös sähköuunissa, tällöin aikaa kuluu pari tuntia kun lämpöä uunissa on 175 astetta.
Ja hei, ihanaa sekä herkullista viikonalkua kaikille!
Yksinkertaisista aineksista luksusta! |
Ohrasuurimopuuro leivinuunissa
1 litra maitoa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa
voita
Voitele 1 1/2 litran vetoinen vuoka voilla. Laita vuokaan kylmä maito, suurimot ja suola. Sekoita ja laita pinnalle muutama voinokare, kansi päälle. Kypsennä puuro leivinuunissa yön yli. Me laitoimme puuron uuniin kun lämpötila oli laskenut noin 130 asteeseen. Puuro oli uunissa kahdeksan tuntia ja puuro on kypsää kun maito on imeytynyt suurimoihin.
Uunin lempeässä lämmössä 8 tuntia |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.