maanantai 19. helmikuuta 2018

Maanantain luksus-aamiainen

Syön arkiaamuisin aina samanlaisen aamupalan. Pari isoa kupillista teetä sekä puolikas juurisämpylä, jonka päällä on voita, juustoa ja kesäkurpitsasiivu. Päämaistajan aamupala on suunnilleen samanmoinen, paitsi hän herättelee itsensä parilla kupillisella kahvia. Pikkuveljen kanssa käydään tasaista vääntöä aamupalan sisällöstä (kuppi kaakaota ei ole mielestäni aamupala) mutta hän ei ole omien sanojensa mukaan oikeastaan "aamupalaihminen" ollenkaan. Tytär puolestaan saavuttaa toimintakykynsä vasta, kun kaakaomuki ja sämpylä ovat nenän edessä. Viikonloppuaamuisin aamiaistarjonta on meillä paljon monipuolisempaa, kun aikaakin on enemmän.

Minulle ei varsinaisesti tuota mitään tuskaa herätä aikaisin. Kello herättää arkiaamuisin aina kuudelta ja vapaapäivinäkin alan availla silmiä ensimmäistä kertaa niihin aikoihin. Joskus saan unenpäästä uudelleen kiinni mutta jos uni ei enää tule, en anna sen haitata. Pidän kuitenkin huomattavasti enemmän aamuista, jolloin ei tarvitse lähteä aamutuimaan (tai ennen kukonkiekua tahi sianpieremää, mikä nyt kenellekin on aikaisin) minnekään ja viikonlopun jälkeen maanantai-aamut ovat siitä syystä aina vähän ankeampia kuin muut aamut.

Päämaistaja lämmitti sunnuntaina leivinuunin ja kun olimme kypsentäneet uunissa koko päivän erinäisiä ruokalajeja, laitoimme illalla vielä ohrapuuron yöksi uuniin hautumaan. Yön yli hautunut pehmeä puuro odotti meitä aamulla ja kun kaivoin pakkasesta lisäksi mansikkasosetta niin kas, maanantain luksus-aamiainen on valmis!



Puuro valmistettiin ohrasuurimopakkauksessa olleen ohjeen mukaan. Puuron voi aivan hyvin tehdä myös sähköuunissa, tällöin aikaa kuluu pari tuntia kun lämpöä uunissa on 175 astetta.

Ja hei, ihanaa sekä herkullista viikonalkua kaikille!

Yksinkertaisista aineksista luksusta!

Ohrasuurimopuuro leivinuunissa
1 litra maitoa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa
voita

Voitele 1 1/2 litran vetoinen vuoka voilla. Laita vuokaan kylmä maito, suurimot ja suola. Sekoita ja laita pinnalle muutama voinokare, kansi päälle. Kypsennä puuro leivinuunissa yön yli. Me laitoimme puuron uuniin kun lämpötila oli laskenut noin 130 asteeseen. Puuro oli uunissa kahdeksan tuntia ja puuro on kypsää kun maito on imeytynyt suurimoihin.

Uunin lempeässä lämmössä 8 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.