Jos valmistan keiton viikonloppuna, niin ettei nälkäinen jälkikasvu kilju vieressä, ostan keittoon kokonaisen lohen ja keitän liemen itse. Liemen valmistus ei ole vaikeaa eikä vie kovin paljon aikaakaan mutta arki-iltaisin liemen keittely ei ole vielä onnistunut.
Keiton valmistuu on nopeasti ja raaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset. Lopputulos on kuitenkin oikein maukas!
Pikkuveljen lohikeitto
8-10 perunaa
1 sipuli
1 kalaliemikuutio tai itse keitettyä lientä
vettä
5 maustepippuria
700 g lohifilettä
2 dl kuohukermaa
50 g voita
suolaa
tuoretta tilliä ja ruohosipulia
Kuori ja pilko perunat, silppua sipuli. Laita perunat ja sipuli kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Laita sekaan kalaliemikuutio ja pippurit ja keitä perunat lähes kypsäksi. Leikkaa lohifile kuutioiksi ja lisää keittoon kypsymään. Lisää lopuksi kerma, voi ja lisää tarvittaessa suolaa.
Hienonna tilli ja ruohosipuli ja laita niitä vähän lautasen pohjalle. Lisää päälle kuuma keitto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.