Riimilihan voi (ja pitääkin) tehdä etukäteen pakkaseen ja siitä saa mainion vierastarjottavan alkupalaksi tai kuten meillä tällä kertaa, tuhtia päivällistä edeltävän lounaan. Onpa tätä herkkua tarjottu meillä myös juhlien noutopöydässä, jossa menekki oli taattu! Isäni valmistaa riimilihaa myös hirvenlihasta. Riimihirvi on oikein hyvää ja hirvenliha sopii tähän erinomaisesti.
Riimiliha
500 g naudan kalvotonta ulkofilettä
3 rkli merisuolaa
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chilipalko
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 dl tuoretta timjamia hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
0,5 dl konjakkia, viskiä tai giniä
pinnalle hienonnettua persiljaa ja basilikaa
Sekoita mausteet ja lisää sekaan alkoholi. Laita lihapala pussiin ja hiero mausteseos lihan pintaan. Sulje pussi ja laita se jääkaappiin pienen painon alle vuorokaudeksi. Kääntele lihapalaa muutaman kerran. Ota liha pois pussista ja hieraise ylimääräiset mausteet kevyesti pois lihan pinnalta. Laita liha kelmunpalan päälle ja hiero pintaan hienonnettua persiljaa ja basilikaa. Kääri kelmu tiiviisti lihan ympärille ja pakasta. Aikaa kannattaa varata ainakin vuorokausi, liha säilyy kyllä pakkasessa pidempäänkin. Ota liha sulamaan hetki ennen leikkaamista, noin 15-30 min riittää. Leikkaa terävällä veitsellä ohuita viipaleita tai jos sinulla on viipalointikone, käytä sitä. Isäni osti viipalointikoneen Päämaistajalle lahjaksi joitain vuosia sitten, nähdessään erään kerran, kun Päämaistaja viipaloi juhliin ison määrän riimilihaa käsin. Viipalointikoneella saa myös melko jäisestä lihapalasta ohuita viipaleita.
Laita riimilihaviipaleet vadille tai lautasille ja tarjoa lisäksi majoneesia, parmesanlastuja, kapriksia ja rucolaa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.