tiistai 6. helmikuuta 2018

Kiireisen keittäjän savulohipasta

Ostimme viime syksynä ystäviemme innoittamina sähkösavustimen. Sähkösavustin on kaupunkioloissa oikein hyvä ja pääsemme onneksemme aidon savustuspöntön äärelle kesäisin mökillä. Savustimella on toistaiseksi savustettu vain kalaa mutta tarkoitus on kokeilla jossakin vaiheessa muutakin. Savustimme jouluksi lohen ja tajusimme joulupäivänä, että emme ikinä saisi syötyä kalaa muiden herkkujen ohessa loppuun. Niinpä laitoin osan savulohesta pakkaseen ja tänään siitä valmistui nopeasti päivällinen. Pastat toimivat niinäkin päivinä kun kiire painaa ja ruoanlaittoon ei tahdo löytyä aikaa. Kastike valmistuu sillä aikaa, kun pasta kiehuu. Jos et valmista ruokaa aivan pienille lapsille, pakkauksen ohjeen mukaisesta pastan keittoajasta voi nipistää muutaman minuutin huoletta pois.

Lohipasta
10 cm pala purjoa
1 varsisellerin varsi
currya
paprikajauhetta
voita kuullotukseen
300 g lämminsavustettua lohta
4 dl kuohukermaa
sitruunan mehua
tilliä
mustapippuria myllystä
suolaa

Laita pastavesi kiehumaan. Halkaise ja viipaloi purjo ja varsiselleri ohueksi viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota kasviksia hetki. Lisää sekaan curry ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista mausteiden kanssa. Laita pastat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Meillä oli tällä kertaa taglitellea, keitin sitä pari kolme pastakerää/syöjä. Lisää pannulle kuohukerma ja keitä kastiketta muutama minuutti kokoon. Palastele lohi ja poista mahdolliset ruodot. Laita lohipalat kastikkeeseen ja mausta sitruunamehulla, hienonnetulla tillillä ja pippurilla. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoittele varoen, etteivät lohipalat mene aivan hienoksi. Kaada kypsä pasta lävikköön ja laita tarjolle lisäksi raastettua parmesania. Syömään!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.