Jos olet suuri suklaan ystävä (kuten meillä ollaan), reseptin kaakaojauheen määrää voi lisätä 1 rkl ja vastaavasti sokerin määrää hieman vähentää. Tällä kertaa vanukas tarjoiltiin kermavaahdon kanssa ja päälle sopivat lisäksi vaahtokarkit, strösselit ja erilaiset karkkimurut. Nuhanenäkin jaksoi osallistua koristeluun!
![]() |
Nuhanenät voivat koristella vanukkaan kaikilla herkuilla: kermavaahdolla, strösselillä, mariannemuruilla ja vaahtokarkeilla. |
Neiti Sipsun suklaavanukas
1/2 l täysmaitoa
1 1/2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl voita
1 tl vaniljasokeria
Laita kattilaan maito, sokeri, maissitärkkelys ja kaakaojauhe. Sekoita hyvin ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä kunnes vanukas sakenee ja nosta kattila pois liedeltä. Lisää sekaan voi ja vaniljasokeri. Jäähdytän vanukkaan kylmässä vesihauteessa hiljalleen sekoitellen, tämä estää "kuoren" syntymisen vanukkaan päälle. Vesihaude viilentää vanukkaan melko nopeasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.