perjantai 1. kesäkuuta 2018

Mysli

Eräänä aamuna myslikipponi keittiön kaapissa oli huvennut niin tyhjiin, että pohja jo näkyi. Ensin ajattelin lisätä myslin kauppalistaani, kuten tähänkin saakka mutta sitten huomasin siemennäkkärin valmistuksesta jääneet erilaiset siemenet. Erilaisia hiutaleita löytyi myös. Itse tehty mysli on kovasti kiitollinen valmistettava, sekaan voi laittaa vaikka mitä siemeniä, pähkinöitä, hiutaleita ja leseitä. Makeutukseen voi käyttää hunajaa tai ruokosokeria ja mausteeksi kanelia, vaniljaa, kardemummaa tai vaikka kaakaojauhetta. Lisäksi itse tehden voi säädellä helposti myslin makeutta.


Minä lusikoin myslini aamulla jogurtin kanssa ja joskus lisään sekaan pakkasesta muutaman mansikan.

Itse tehty mysli
 5 dl hiutaleita (nyt käytin kaura- ja ruishiutaleita)
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
pussin pohjat kurpitsansiemeniä.
1/4 dl ruokosokeria
2 tl kardemummaa

1/2 dl rypsiöljyä
vajaa 1 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon öljy ja vesi. Sekoita ja puristele massaa käsin jotta kosteus leviää tasaisesti. Levitä mysli leivinpaperin päälle pellille ja paahda 175 asteessa noin puoli tuntia. Mysliä täytyy käännellä useasti paistamisen aikana, jotta mysli ei pala, vaan paahtuu tasaisesti.
Mysliseos pellillä menossa uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.