Hivenen jo väsähtäneen puoleinen basilika pääsi paistokseen. |
Munakoiso-mozzarellapaistos
2 munakoisoa
1/2 dl oliiviöljyä
1 sipuli
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
basilikaa
pala mozzarellaa
2 dl raastettua parmesania
Viipaloi munakoisot ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille ja ripottele päälle vähän suolaa. Anna viipaleiden itkeä puolisen tuntia ja kuivaa viipaleet keittiöpyyhkeeseen. Jos pelkäät liiallista suolaisuutta, viipaleet voi myös huuhtoa ja sen jälkeen kuivata. Lisää viipaleiden päälle oliiviöljy ja paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Silppua sipuli ja freesaa sitä hetki pannulla. Lisää sekaan tomaattimurska ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia ja lisää sekaan
puolisen desiä pilkottua tuoretta basilikaa.
Viipaloi mozzarella ja raasta parmesan. Levitä uunivuoan pohjalle tomaatikastiketta, kerros paahdettuja munakoisoviipaleita, mozzarellaviipaleita ja parmesanraastetta. Jatka näin kunnes aineet loppuvat ja laita viimeiseen kerrokseen kastiketta ja vähän mozzarellaviipaleita. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia, niin että juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Paistos sopii hyvin paitsi pääruoaksi, niin myös lihan tai kalan lisäkkeeksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.