tiistai 27. maaliskuuta 2018

Kokonainen Kana-Kot

Vaikka kokonainen broileri ihanan rapeine nahkoineen on melkoinen herkku, sen syömiseen liittyy myös pienehkö omantunnon kolkuttelu. Omaatuntoa saa vähän hiljennettyä valitsemalla luomubroileria, mutta saatavuus on ainakin täällä kehä kolmosen ulkopuolella valitettavan vaihtelevaa. Melko hyvin saatavilla on Luomunokan luomubroileria, josta mekin sunnuntailounaan valmistimme.

Kokonaisen broilerin valmistuksessa ei kannata pihistellä voin eikä yrttien kanssa. Riittävällä voin määrällä takaat, ettei lopputulos ole kuiva. Tunge voita nahan alle niin paljon kuin ikinä mahdollista ja valele sulaneella voilla muutaman kerran paiston aikana.
Kokonainen Kana-Kot yrttivoilla
1 kokonainen broileri
1 sitruuna
oliiviöljyä

yrttivoi
100 g pehmeää voita
reilu kourallinen tuoreita yrttejä:
timjamia, rosmariinia, basilikaa, salviaa
reilusti suolaa

Avaa broileri pakkauksesta ja kuivaa se talouspaperilla. Sekoita pehmeään voihin hienonnetut yrtit ja reilusti suolaa. Hiero yrttivoita broilerin nahan alle ja sisälle. Lohko sitruuna ja laita lohkot broilerin sisällä muutaman timjaminoksan kanssa. Sivele lopuksi pinta oliiviöljyllä ja laita broileri uuniin 225 asteeseen vartiksi. Alenna lämpöä 180 asteeseen ja paista ainakin tunnin verran. Varmista sisälämpömittarilla, että lämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Lopuksi voit pitää broiskua hetken grillivastusten alla, että nahasta tulee rapea. Samaan aikaan uunissa valmistuu broilerin seuraksi lohkoperunat tai uunijuurekset mutta broileri on hyvää myös salaatin seuralaisena.
Broileri tarjoiltiin kokonaisena,
jokainen sai pöydässä valita haluamansa kimpaleen broilerista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.