Blinitaikina tehdään meillä tällä ohjeella.
4 dl täysmaitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl tattarijahoja
3 dl vehnäjauhoja
3 munaa
3 rkl sulatettua voita
1 1/2 dl olutta
1 tl suolaa
Lämmitän aamulla maidon kädenlämpöiseksi ja liotan hiivan maitoon. Lisään puolet molemmista jauhoista ja peitän leivinliinalla. Iltapäivällä erottelen kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Keltuaiset lisään kuplivaan seokseen. Lisään taikinaan loput jauhoista, sulatetun voin, oluen ja suolan. Lopuksi lisätään vaahdotetut valkuaiset, varovasti nostellen. Blinit paistetaan valurauta- tai blinipannulla runsaassa voissa. Tästä taikinasta tulee 10 reilunkokoista bliniä.
Savuporotahna
100 g kuutioitua savuporoa
100 g savuporotuorejuustoa
1/2 dl kuohukermaa vaahdotettua
mustapippuria myllystä
silputtua persiljaa
Vaahdota kuohukerma
Silppua persiljaa
Sekoita aineet keskenään.
Savulohitahna
150 g kylmäsavulohta
100 g ruohosipulituorejuustoa
1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
mustapippuria myllystä
silputtua tilliä
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
Vaahdota kuohukerma
Silppua tilli
Sekoita aineet keskenään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.